Aug 29, 2011

Høst = nytt syltetøy

Appelsinmarmelade! Nammmm..

Når høsten kommer er det deilig å få fylle innelufta med frisk og forventningsfull appelsinlukt :)

Bare prøv på dette viset:

Dag 1) Skjær opp passe mange appelsiner i tynne skiver; la gjerne noen ha skallet på. Hell over 5dl kaldt vann og la alt ligge i en kjele til dagen etter.

Dag 2) Kok opp alt og rør litt i det. La stå til dagen etter.

Dag 3) Ha i sukker, tilsvarende ca 1/2 av mengden fruktmasse. Kok det hele i ca 1 time. Rør rundt av og til. Ha på rene varme glass, som du snur på hodet når du har skrudd lokket godt på. La glassene stå slik til de er kalde, da holder appelsinmarmeladen seg lenger.

Mitt tips: kok gjerne med krydder i - f.eks. litt kanelstang, nellik og ingefær.



Eplemosen står for tur!

Det smaker og lukter også fortreffelig med kanel i :)

Ikke noe er som hjemmelaget syltetøy; det er bare å sette i gang!












1 comment:

  1. Tusen takk for hyggelig melding fra deg på bloggen min! Og marmeladen ser deilig ut.. Har akkurat laget eple/pæremos selv. Hilsen Gunilla

    ReplyDelete