Feb 11, 2011

Fornyelse og gjenbruk

Jeg er veldig glad i gjenbruk :-)
Det gir en egen tilfredsstillelse å vite at ting kan vare, at det ikke blir søppel slik at jeg ikke fyller opp jordkloden med ting som gjør den stygg!Disse to herlighetene her for eksempel: det er mine syskrin :-)

Den gamle treboksen stod i en gammel mølle, som ble revet der mine barns besteforeldre bygget seg nytt hus, på Arneberg i Solør! Og den blå boksen kjøpte jeg på et 'ekte' antikkmarked i Rouen (Normandie, Frankrike), da min eldste sønn gikk på skole der.
Masse minner...


Og så er det min kjære, kjære symaskin da; temmelig gammel, temmelig velbrukt, veeeldig god "venninne" :-)

Det lille stoffhjertet som jeg har nåler på, laget min mellomste sønn da han gikk i barneskolen... Stoffet som du ser her har jeg nettopp fått av min svigermor. Det har ligget på loftet hos henne i sikkert 20 år! Et typisk 'divanteppe', som vi kalte det da jeg var ung. Fint?

Nå passer det helt perfekt til veggfargen som vi har i vår lille tømmerhytte fra Røroshytta, som vi bygde i sommer, ved Lemonsjøen i Vågå, Jotunheimen.Seks fine spisestuestolputer ble det av dette gråblåe, vevde ullstoffet.

Legg merke til de to krukkene av kurvmateriale, som står i vinduet; de matcher stoffet fullkomment! De er nye - fra Ikea, faktisk. Ikke helt typisk Ikea, egentlig.

Veggfargen på kjøkkenet og stua i tømmerhytta vår har vi satt inn med Tyrilin interiørbeis antikkgrå, og etterbehandlet med ditto flytende voks. Så får man en 'gammel' tone på veggen, med en myk overflate som er lett å holde ren :-)

2 comments:

  1. Gjenbruk er bra! Og syskrinene dine er kjempefine :-) Er på leting etter store trekasser som mannen kan ha vinyl - samlingen sin i, jeg. Regner med at jeg må på loppis i løpet av våren :-)

    Fredagsklem fra Silje.

    ReplyDelete
  2. Gøy kommentar - og takk!
    Lykke til med loppissøk... :-)

    ReplyDelete